Huis als metafoor

Je kunt het huis zien als een metafoor voor je fysieke lichaam. Een huis heeft een fundament, muren, ramen en deuren, leidingen, kranen met warm en koud stromend water, een warme kachel, een goeie aansluiting op de riolering en een stevig dak. Om je veilig en thuis te voelen moet je huis op orde zijn en een fijne sfeer hebben.

Het proces van aankomen in je eigen huis begint bij de geboorte. Zodra je kindje geboren wordt, begint het aan zijn reis waarin het zijn eigen lichaam en de wereld om hem heen leert kennen met al zijn zintuigen. Je neemt je lichaam altijd mee en hebt in iedere levensfase met je huis te maken. Niet alleen in de tijd dat je je huis opbouwt als kleintje, maar ook in latere levensfases. Van jong tot oud. Je huis weerspiegelt hoe het met je is.

Alles wat je meemaakt in je leven laat een indruk in je achter. Er zijn indrukken die je moeilijk kan verwerken. Ze liggen als onverteerde pitten te wachten op je aandacht. Je kan ze herkennen aan pijnlijke plekken in je lichaam maar ook in gevoelens van lusteloosheid, vage onbegrepen klachten, spanningsklachten. Op het moment dat je dak lekt, je leidingen verstopt zitten of er een steen door de ruit is gegooid, is het goed om iemand op te zoeken die met je mee kan kijken en je kan helpen om je huis op orde te krijgen.

Wanneer je samen met je partner kinderen opvoedt kan dat de nodige knelpunten en uitdaging geven in je eigen lichaam en huishouden.

Als craniosacraal therapeut en trainer Mindful Parenting kijk ik graag met je mee en ondersteun ik je met het herstellen van de balans.