Ervaringen

Lees hieronder persoonlijke ervaringen met cranio sacraal therapie en mindful ouderschap

Volwassenen

Het is een bijzondere ervaring om dit met Barbara te doen. Wat ik erg waardeer is de vanzelfsprekende gelijkwaardigheid, geen gevoel van ‘de autoriteit die weet wat goed voor je is, met jou in de patiënt/cliënt-rol’. Terwijl ze toch overduidelijk een ervaren en breed onderlegde vakvrouw is. Maar ja, dan kun je je die gelijkwaardigheid ook permitteren.
De inzichten en suggesties waar Barbara mee komt zijn sterk afgestemd op wat ik aangeef dat er in mij gebeurt. Dat levert al gauw een mooi duet op over mijn binnenkant. Een duet dat opborrelt uit de onderstroom van wat haar handen teweegbrengen. Waar vind je het zo?

Nicolette

In de cranio sessie werd voelbaar hoeveel stress, pijn en verdriet er in mijn lijf zat. Het kreeg de ruimte en kon ontladen, waardoor ik contact kon maken met de plek waar de pijn zat en kon zakken.
Wat er aan stress opgeslagen is kon in de Cranio sessie aan de oppervlakte komen en ontladen, waardoor er opluchting kwam, gevoel van ruimte, voelen van mijn kracht. Ik kon weer in stroming komen.

Marlies (44 jaar)
Ik kwam bij Barbara met de vraag om inzicht te krijgen in de oorzaken de aanhoudende lichamelijke spanning/jachtigheid die ik ervaarde. De cranio-behandelingen hebben mij geholpen contact te maken met mijn lijf op zo’n manier dat ik meer zicht kreeg op ervaringen en patronen die opgeslagen lagen in de meer onderbewuste lagen van mijn brein. De behandelingen hebben mij geholpen de signalen van mijn lijf beter te ‘verstaan’ en er anders mee om te gaan. Door de manier waarop Barbara de behandeling vormgeeft, haar beschikbaarheid en sensitiviteit, was ik in staat te openen naar mezelf. Hierdoor kreeg ik zicht op de oorsprong van mijn spanning én ontstond er ruimte voor compassie. Een mooie stap voor mij in mijn wens om mij meer te kunnen ontspannen.
Roos

Cranio geeft me de mogelijkheid om in het voelen & ervaren te komen. Ik ben een mind-mens, mijn hoofd en de manifestatie van plannen is mijn 1e (of aangeleerde?) gerichtheid. Hierdoor ‘mis’ ik een stuk, een integratie of een verdieping, van het hele mens-zijn.
Daarnaast is het voor mij echt nodig om te vertragen en goed stil te staan – Barbara brengt me in die staat van zijn. En dan kan het voelen & ervaren ontstaan.
Ik ben ook bij haar geweest toen ik acute heftige pijn had van een slijmbeurs ontsteking. Ik heb ervaren hoe het is om hierdoor echt even pijnvrij te zijn. Mede daardoor is het herstel vervolgens ingezet!

Froukje (38 jaar)

Een behandeling bij Barbara is altijd een cadeau voor mezelf. Ik ervaar dan altijd zo’n diepe ontspanning, die ik met gewone ontspanningsoefeningen niet kan bereiken. In die ontspanning kan mijn lijf laten zien wat er wringt of wat er duidelijk wil worden. Bijvoorbeeld door naar plekken te gaan waar spanning voelbaar is. Soms krijg ik daarbij ook beelden, soms ook niet. Soms zijn er woorden aan te geven, soms ook niet. Beiden is goed.
De behandelingen van Barabara ervaar ik altijd als enorm ondersteunend. Met haar zachte en volledige aanwezigheid, weet ze altijd wat er nodig is.

Karin (52 jaar)

De cranio-sacraal sessie van Barbara de Waal was de eerste keer dat ik een therapie sessie kreeg die lichaam en geest tegelijkertijd aansprak. Ik zat op dat moment niet goed in mijn vel en ik kon moeilijk in mijn lijf komen. Ik zat veel te veel in mijn hoofd. Hier had ik last van, ik zat erg in de stress en voelde me vaak niet goed genoeg, ook al deed ik zo mijn best. Door de sessie en de lichte aanrakingen van Barbara durfde ik weer meer te gaan voelen. Ik kwam er achter dat ik het te spannend vond om in mijn eentje echt te voelen wat er speelde. Het gaf mij nieuwe inzichten en meer vertrouwen dat ik er mocht zijn, wat er ook was en hoe ik me ook voelde. Barbara is professioneel en heeft een sterk gevoel van rust en vertrouwen om zich heen waardoor het makkelijk is om dingen met haar te delen. Het is bijzonder om te ervaren hoe zij verbinding legt, tussen lichaam en geest, tussen haar handen en wat er speelt in het lichaam. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en het heeft mij verder geholpen om mezelf beter te leren kennen. Ik zou het zeker aanraden.

Iris (23 jaar)

Ik heb last van spasmodische dysfonie of ook wel dystonie genoemd. Een zenuw naast de stembandspier heeft last van spasmen(samentrekkingen) waardoor de stembandspier samentrekt en het spreken lastiger/zwaarder wordt. Ik moet extra ademkracht zetten om door die spasmen heen te komen. Dat is erg vermoeiend. Voordat ik naar Barbara ging kreeg ik elke 5-6 maanden een injectie botuline toxine die tijdelijk hielp. Cranio heeft een geweldige ontspanning in mijn hele lichaam gebracht. Elke sessie voelde ik de spanningen op de verschillende plaatsen verdwijnen. De gemeenschappelijke gerichte aandacht was een weldaad. Het voelde reinigend, ontspannend en helend. Zowel fysiek als mentaal. De dystonie is niet verdwenen maar momenteel kan ik 9-10 maanden toe met 1 injectie. Ik kan Cranio door Barbara van harte aanbevelen. Ik weet zeker dat als je de rust neemt en je openstelt voor een reeks Cranio sessies je diepe ontspanning zal ervaren waar je hard aan toe was. Wil je meer lezen, klik dan hier voor het interview met Peer.

Peer (60 jaar)

Zwangerschap, baby’s en jonge kinderen

Op advies van mijn homeopaat ben ik naar Barbara gegaan. In verband met een verloren zwangerschap zat er veel verdriet en spanning in mijn lijf. Ook lukte het me niet goed om ontspannen om te gaan met de wens voor een nieuwe zwangerschap die lang op zich liet wachten. De sessies met Barbara gaven me vooral een diepe ontspanning. Een loslaten die ook weer ruimte gaf. Tegelijkertijd ook een aanraken van dingen die ik liever niet aanraakte. Daarmee was elke sessie er een van nieuwe inzichten, die ik met zachtheid en mededogen met me mee mocht nemen. Dat werkte helend voor mij, zowel in het heden als in dingen uit het verleden. Ik ben verrast door wat ogenschijnlijk kleine dingen (ik zou niet uit kunnen leggen wat ze precies doet) voor groots effect teweeg kunnen brengen. Ik ben niet van het zweverige en snap altijd graag hoe dingen werken. Hier snap ik (rationeel) niets van, maar ik heb meerdere malen liggen ‘tollen’ op de bank en het effect mogen ervaren. Ook de emoties die ineens aan de oppervlakte kwamen hebben me regelmatig verrast. Buiten ontspanning, berusting en vertrouwen ben ik ook een zwangerschap en bijna een zoon rijker. Verstuurd vanaf mijn iPhone

Linette

Ik heb Barbara opgezocht met mijn beide kinderen. De oudste heeft een beperking en kan pittig gedrag laten zien waardoor haar zusje soms ook tekort kan komen. Beide kinderen voelen zich gezien en gehoord door Barbara. Ze heeft geen standaard aanpak, maar is echt nieuwsgierig naar mijn kinderen. Ze denkt erover na, bereidt haar sessies goed voor en gaat vervolgens ter plekke kijken en voelen wat het kind nodig heeft. Met liefdevolle aandacht begeleidt ze het kind door moeilijke processen heen. Wat ik heel fijn vind is dat ze altijd een lichamelijke benadering heeft en de verbeelding inzet. Ze begrijpt de wereld van het kind. Ik voel aan alles dat ik mijn kind en haar kwetsbaarheden aan Barbara kan toe vertrouwen. Ik kan iedere ouder aanraden om met je kind naar haar toe te gaan en ook met jezelf, want ze kan je er aan herinneren dat je eigen systeem ook de nodige ontspanning nodig heeft!

Boukje

Tijdens mijn zwangerschap ben ik verschillende keren bij Barbara geweest. Ze hielp mij erg goed. Het was een erg angstige periode voor mij. Door haar begeleiding heeft ze mij geholpen in de verbinding met mijn kindje. Hiermee heb ik goed door deze periode kunnen komen. Het was fijn om even in de rust en veiligheid van de Craniokamer mijn verhaal te doen en erna een fijne zachte behandeling te krijgen. Barbara is een hele oprechte en lieve vrouw

Sida
Ik ben met mijn zoontje van 7 jaar bij Barbara geweest. Bij binnenkomst voelde de ruimte al zo fijn en warm aan. Ook in het contact dat we daarvoor hadden aan de telefoon, voelde ik een enorme betrokkenheid bij mijn hulpvraag rondom mijn zoontje. Fijn was dat. Mijn zoontje ontspande zich gemakkelijk tijdens de sessie en ik vond dat Barbara heel goed zag wat er bij en in hem speelde.
Claartje, moeder van een 7 jarige zoon

Tijdens mijn 2e zwangerschap ging ik naar Barbara voor meer rust en ontspanning. Mijn energieniveau was erg laag, in slaap komen was moeilijk en de misselijkheid overheerste. Kortom, ik zat niet fijn in mijn vel. Dit was mijn eerste ervaring met Cranio. Het bleek perfect geschikt voor mij, de rustige aanraking waar ik mij aan over kon geven. Tijdens de behandeling had ik echt tijd voor mezelf, na de behandeling was ik zo ontspannen dat ik thuis direct naar bed ging om te slapen. Ik sliep dan zeker 2 nachten fijn en ontspannen. Dat gaf mij dan weer een paar dagen nieuwe energie! Door de behandelingen groeide mijn vertrouwen met mijn eigen lichaam, lukte het om bepaalde spanningen los te laten en had ik contact met mijn zoon in mijn buik. Daar genoot ik echt van. Barbara zou ik aanbevelen omdat ze veel kennis heeft, verbanden ziet in het lichaam en je graag helpt met je klachten. Daarbij is haar rustige persoonlijkheid en oprechte aandacht heel prettig.

Marianne (32 jaar)

Bij Barbara voel ik me welkom en veilig om te onderzoeken wat me na aan het hart ligt. Ik ben met de jongste, die nu bij Barbara’s pedagogisch atelier speelt, bij haar geweest. Door de behandeling kwam er een stuk spanning vrij die in hem zat. Het ontladen kwam vrij met huilen. Doordat ik vertrouwen voelde in Barbara kon ik het de ruimte geven en ontspannen blijven. Ik heb haar ook opgezocht met de oudste, omdat hij niet zo lekker in zijn vel zat. Barbara kon op een open en uitnodigende manier vragen stellen en aansluiten bij zijn belevingswereld. Hij voelde zich uitgenodigd om iets van zijn binnenwereld te laten zien. Door de beeldtaal die Barbara gebruikte kreeg ze contact met mijn zoontje over een laddertje, dat symbool stond voor zijn beweging tussen daar en hier. Het beeld kwam naar voren alsof hij nog niet voluit ‘JA’ heeft kunnen zeggen tegen het leven hier en zijn lijf. In de sessie kwam hij het trapje af en klom hij weer omhoog. Het bracht de vraag: wat heeft hij nodig?
Barbara neemt de tijd om contact te maken en luistert gegrond, waardoor in het licht kan komen wat er speelt en wat er nodig is. De inzichten zijn waardevol en ik voelde me gesteund.
Cranio helpt voelbaar maken wat er speelt en ook al is dat niet altijd te begrijpen voel ik dat het helpt. De kinderen en ik voelen ons gezien en gehoord door haar.

Lisette (33 jaar)

Mensen zeggen over Mindful ouderschap:

Tijdens de avonden Mindful Ouderschap was het bijzonder om vanuit een veilige en ontspannen sfeer de perikelen van het ouderschap in al zijn facetten met elkaar te delen en te bespreken. Omgaan met grenzen, je nieuwe rol als ouder, de linker- en rechterhersenhelft, in contact komen met je eigen lijf, maar ook de bijbehorende spanningen in je relatie; veel is er langsgekomen op de avonden.
Het belangrijkste wat het voor mezelf heeft opgeleverd is dat ik mij bewuster ben geworden van de ‘doe modus’ en de ‘zijn modus’. Wanneer het mij teveel wordt, dan lukt het mij steeds vaker om met een diepe ademhaling over te schakelen naar de zijn-modus en in het moment te zijn met mezelf en mijn zoon.
Het tweede, dat me bijgebleven is, is het stoeltje achter je hart, dat in de tweede avond langskwam. Wanneer iets mij irriteert of als ik merk dat het onderling begrip kwijt is in de relatie met mijn zoon, dan ga ik even zitten op het stoeltje. Dan lukt het mij om de situatie met nieuw inzicht en meer compassie te benaderen.
Ik hoop dat je nog veel meer ouders kan verblijden met de training!

Na de cursus Mindful Parenting zijn we samen meer en vaker stil gaan staan bij de vraag: wat hebben wij nou eigenlijk zelf nodig om een fijnere ouder te zijn (zoals we zelf graag zouden wíllen zijn ipv hoe we soms reactief handelen). Dat uitspreken en elkaar helpen om dat mogelijk te maken heeft een fijne uitwerking in onze gezinsdynamiek. Ook heeft het ons meer verbinding gebracht in onze relatie omdat we meer als team in het opvoeden staan. Waarbij we het niet op eenzelfde manier hoeven doen maar konden ontspannen in wat er mogelijk is. De term ‘good enough parenting’ maakt het hierbij heerlijk om niet altijd maar de perfectie na te streven.
Met een driejarig en een negenjarige (beide in een pittig ontwikkelingsstukje) is het reguleren van onszelf en hiermee de mogelijkheid voor hun, heeeel gewenst en vaak op een dag noodzakelijk.
In de eerste week vd kerstvakantie ging het even mis en zaten we vaak in gedoe, irritatie en ook persoonlijke geraaktheid. Echter konden we heel snel omschakelen en dat heeft deze cursus er zeker aan bij gedragen.
Tot slot heeft de kennis die Barbara in huis heeft, en die ze op een fijne manier deelt, gezorgd dat we beter snappen welke ontwikkelingsprocessen achter het (driftige en boze) gedrag schuilgaat en dit maakt het ook veel beter te (ver)dragen 🙂

Zo mooi, zo verzorgd de cursus: wat een rijkdom!
zo mooi hoe we deze ochtend konden landen en weer even konden worden herinnerd aan hetgeen we hadden gedaan. Magisch hoe je de kinderen kon meenemen aan de hand van beelden, verhalen en ons wist te herinneren aan de onderwerpen die in de cursus langsgekomen waren. Want ja, soms kan het zo machteloos voelen. Door deze terugblik werden we weer herinnerd aan het besef dat er nog zoveel mogelijk is, dat er zoveel tools zijn binnen de ruimte die er is. Het geeft een vergroting van de ruimte. Daar zijn we als ouders zo dankbaar voor.

Cranio-coaching

Vanuit mijn werk heb ik een cranio-coachingstraject bij Barbara gedaan. Tijdens deze sessies heb ik ervaren dat ik veel te veel in mijn hoofd zat. Dit leidde tot stress en te veel een ´leven op halve kracht´. Door de sessies kwam ik weer in contact met mijn lichaam en mijn energiebronnen. Barbara heb ik daarbij ervaren als iemand die goed kijkt wat op het moment zelf nodig is. Zij doet dat vanuit betrokkenheid en maakt gebruik van toegepaste lichaamsgerichte oefeningen. Zij doet dat met veel warmte en creativiteit.

Bert (55 jaar)