Ervaringen

Lees hieronder persoonlijke ervaringen met craniosacraal therapie

Volwassenen

In de cranio sessie werd voelbaar hoeveel stress, pijn en verdriet er in mijn lijf zat. Het kreeg de ruimte en kon ontladen, waardoor ik contact kon maken met de plek waar de pijn zat en kon zakken.
Wat er aan stress opgeslagen is kon in de Cranio sessie aan de oppervlakte komen en ontladen, waardoor er opluchting kwam, gevoel van ruimte, voelen van mijn kracht. Ik kon weer in stroming komen.

Marlies (44 jaar)

Cranio geeft me de mogelijkheid om in het voelen & ervaren te komen. Ik ben een mind-mens. Mijn hoofd en de manifestatie van plannen is mijn 1e (of aangeleerde?) gerichtheid. Hierdoor ‘mis’ ik een stuk, een integratie of een verdieping, van het hele mens-zijn.
Daarnaast is het voor mij echt nodig om te vertragen en goed stil te staan. Barbara brengt me in die staat van zijn. En dan kan het voelen & ervaren ontstaan.
Een keer heb ik bij acute heftige pijn (slijmbeurs ontsteking) ervaren hoe het is om hierdoor echt even pijnvrij te zijn. Mede daardoor is het herstel vervolgens ingezet!

Froukje (38 jaar)

Een behandeling bij Barbara is altijd een cadeau voor mezelf. Ik ervaar dan altijd zo’n diepe ontspanning, die ik met gewone ontspanningsoefeningen niet kan bereiken. In die ontspanning kan mijn lijf laten zien wat er wringt of wat er duidelijk wil worden. Bijvoorbeeld door naar plekken te gaan waar spanning voelbaar is. Soms krijg ik daarbij ook beelden, soms ook niet. Soms zijn er woorden aan te geven, soms ook niet. Beiden is goed.
De behandelingen van Barabara ervaar ik altijd als enorm ondersteunend. Met haar zachte en volledige aanwezigheid, weet ze altijd wat er nodig is.

Karin (52 jaar)

De cranio-sacraal sessie van Barbara de Waal was de eerste keer dat ik een therapie sessie kreeg die lichaam en geest tegelijkertijd aansprak. Ik zat op dat moment niet goed in mijn vel en ik kon moeilijk in mijn lijf komen. Ik zat veel te veel in mijn hoofd. Hier had ik last van, ik zat erg in de stress en voelde me vaak niet goed genoeg, ook al deed ik zo mijn best. Door de sessie en de lichte aanrakingen van Barbara durfde ik weer meer te gaan voelen. Ik kwam er achter dat ik het te spannend vond om in mijn eentje echt te voelen wat er speelde. Het gaf mij nieuwe inzichten en meer vertrouwen dat ik er mocht zijn, wat er ook was en hoe ik me ook voelde. Barbara is professioneel en heeft een sterk gevoel van rust en vertrouwen om zich heen waardoor het makkelijk is om dingen met haar te delen. Het is bijzonder om te ervaren hoe zij verbinding legt, tussen lichaam en geest, tussen haar handen en wat er speelt in het lichaam. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en het heeft mij verder geholpen om mezelf beter te leren kennen. Ik zou het zeker aanraden.

Iris (23 jaar)

Ik heb last van spasmodische dysfonie of ook wel dystonie genoemd. Een zenuw naast de stembandspier heeft last van spasmen(samentrekkingen) waardoor de stembandspier samentrekt en het spreken lastiger/zwaarder wordt. Ik moet extra ademkracht zetten om door die spasmen heen te komen. Dat is erg vermoeiend. Voordat ik naar Barbara ging kreeg ik elke 5-6 maanden een injectie botuline toxine die tijdelijk hielp. Cranio heeft een geweldige ontspanning in mijn hele lichaam gebracht. Elke sessie voelde ik de spanningen op de verschillende plaatsen verdwijnen. De gemeenschappelijke gerichte aandacht was een weldaad. Het voelde reinigend, ontspannend en helend. Zowel fysiek als mentaal. De dystonie is niet verdwenen maar momenteel kan ik 9-10 maanden toe met 1 injectie. Ik kan Cranio door Barbara van harte aanbevelen. Ik weet zeker dat als je de rust neemt en je openstelt voor een reeks Cranio sessies je diepe ontspanning zal ervaren waar je hard aan toe was. Wil je meer lezen, klik dan hier voor het interview met Peer.

Peer (60 jaar)

Cranio-coaching

Vanuit mijn werk heb ik een cranio-coachingstraject bij Barbara gedaan. Tijdens deze sessies heb ik ervaren dat ik veel te veel in mijn hoofd zat. Dit leidde tot stress en te veel een ´leven op halve kracht´. Door de sessies kwam ik weer in contact met mijn lichaam en mijn energiebronnen. Barbara heb ik daarbij ervaren als iemand die goed kijkt wat op het moment zelf nodig is. Zij doet dat vanuit betrokkenheid en maakt gebruik van toegepaste lichaamsgerichte oefeningen. Zij doet dat met veel warmte en creativiteit.

Bert (55 jaar)

Zwangerschap, baby’s en jonge kinderen

Tijdens mijn 2e zwangerschap ging ik naar Barbara voor meer rust en ontspanning. Mijn energieniveau was erg laag, in slaap komen was moeilijk en de misselijkheid overheerste. Kortom, ik zat niet fijn in mijn vel. Dit was mijn eerste ervaring met Cranio. Het bleek perfect geschikt voor mij, de rustige aanraking waar ik mij aan over kon geven. Tijdens de behandeling had ik echt tijd voor mezelf, na de behandeling was ik zo ontspannen dat ik thuis direct naar bed ging om te slapen. Ik sliep dan zeker 2 nachten fijn en ontspannen. Dat gaf mij dan weer een paar dagen nieuwe energie! Door de behandelingen groeide mijn vertrouwen met mijn eigen lichaam, lukte het om bepaalde spanningen los te laten en had ik contact met mijn zoon in mijn buik. Daar genoot ik echt van. Barbara zou ik aanbevelen omdat ze veel kennis heeft, verbanden ziet in het lichaam en je graag helpt met je klachten. Daarbij is haar rustige persoonlijkheid en oprechte aandacht heel prettig.

Marianne (32 jaar)

Bij Barbara voel ik me welkom en veilig om te onderzoeken wat me na aan het hart ligt. Ik ben met de jongste, die nu bij Barbara’s pedagogisch atelier speelt, bij haar geweest. Door de behandeling kwam er een stuk spanning vrij die in hem zat. Het ontladen kwam vrij met huilen. Doordat ik vertrouwen voelde in Barbara kon ik het de ruimte geven en ontspannen blijven. Ik heb haar ook opgezocht met de oudste, omdat hij niet zo lekker in zijn vel zat. Barbara kon op een open en uitnodigende manier vragen stellen en aansluiten bij zijn belevingswereld. Hij voelde zich uitgenodigd om iets van zijn binnenwereld te laten zien. Door de beeldtaal die Barbara gebruikte kreeg ze contact met mijn zoontje over een laddertje, dat symbool stond voor zijn beweging tussen daar en hier. Het beeld kwam naar voren alsof hij nog niet voluit ‘JA’ heeft kunnen zeggen tegen het leven hier en zijn lijf. In de sessie kwam hij het trapje af en klom hij weer omhoog. Het bracht de vraag: wat heeft hij nodig?
Barbara neemt de tijd om contact te maken en luistert gegrond, waardoor in het licht kan komen wat er speelt en wat er nodig is. De inzichten zijn waardevol en ik voelde me gesteund.
Cranio helpt voelbaar maken wat er speelt en ook al is dat niet altijd te begrijpen voel ik dat het helpt. De kinderen en ik voelen ons gezien en gehoord door haar.

Lisette (33 jaar)