Interview met Peer

Met welke klacht ben je gekomen?

Ik heb last van spasmodische dysfonie, ook wel dystonie genoemd.
Een zenuw naast de stembandspier heeft last van spasmen(samentrekkingen) waardoor de stembandspier ook samentrekt. Hierdoor wordt het spreken lastiger. Het kost meer moeite. Mijn stem gaat knijpen en ik word heser. Ik moet extra ademkracht inzetten om door die spasmen heen te komen. Dat is ongelooflijk vermoeiend. Het werd voordat ik cranio-behandelingen kreeg opgelost door iedere 5-6 maanden een injectie met botuline-toxine in de zenuw te spuiten waardoor de zenuw geen krampen meer door kan zetten naar de stembandspier. Het doel van de behandelingen was om te kijken of cranio deze spasmen kon wegnemen.

Wat heeft cranio je gebracht?

Aandacht voor de fysieke en mentale staat waarin ik verkeerde. Wat me goed deed was om samen met Barbara in rust te voelen waar de spanningen of blokkades zaten en deze aan te pakken. Blokkades en spanning zitten vaak op meerdere plekken en staan met elkaar in verbinding. Dat heb ik kunnen ervaren. Cranio heeft een geweldige ontspanning in mijn hele lichaam gebracht. Iedere sessie voelde ik spanningen op verschillende plaatsen verdwijnen.

De behandelingen van Barbara waren bijzonder prettig en ontspannen. Ze neemt de tijd en creëert een ontspannen sfeer. De gemeenschappelijke gerichte aandacht was een weldaad. Door samen te praten over achterliggende spanningen konden we de klachten gericht aanpakken. Ik voelde me erg op mijn gemak.

Je kan samen een hoop herstellen. Het herstellend vermogen van het lichaam is krachtiger dan ik had gedacht. De dystonie is niet verdwenen maar momenteel kan ik 9-10 maanden toe met 1 injectie. Ik wil onderzoeken of met een nieuwe reeks behandelingen de dystonie verder kan worden behandeld.

Wat heb je ervaren tijdens de behandeling op tafel, wat heeft je verwonderd?

Het losmaken van bepaalde spanningen of blokkades gaf elke behandeling weer bijzondere fysieke sensaties. Soms leek het of er echt iets openging en ging stromen. Soms voelde het of mijn longen schoner werden. Andere keren werden mijn spieren heel warm en zacht. Allemaal bijzonder prettige sensaties. Na elke sessie voelde ik een intense ontspanning. De behandelingen voelden reinigend, ontspannend en helend. Zowel fysiek als mentaal. Sommige klachten kwamen na een paar dagen weer terug maar verdwenen geleidelijk na een aantal sessies.

Wat ervaar je als de kracht van Cranio?

In mijn beleving is de behandelaar de intermediair. Doordat je zelf niet altijd kan voelen waar de spanningen en blokkades zitten helpt de intermediair je die te vinden. Door samen aandacht te geven aan die bepaalde plekken kan je lichaam zelf gaan herstellen. Het zal vast niet voor alle klachten gelden, maar ik denk dat je een hoop samen kan oplossen.