Hoe doe je dat met alles wat er moet?

Ken je dat gevoel van thuiskomen na een heerlijk ontspannen vakantie om besprongen te worden door alles wat MOET! en is blijven liggen. Alles roept om aandacht en de kinderen ook. Je zet je schouders eronder, blust brandjes, pakt alles op wat er nodig is, terwijl je innerlijk nog steeds op de drempel staat.  

Wat vraagt het? Even terugkeren naar de mat om jezelf, je geliefde en kinderen op te halen;  je ogen te openen, de sfeer van je huis in te ademen en te begroeten: ‘dag huis, wat fijn dat je er bent.’ Op dat moment kan de dankbaarheid stromen voor wat er is. Het dak boven je hoofd, water uit de kraan, je eigen warme bed, het gevoel van thuis. Vanuit die dankbaarheid kun je je kinderen uitnodigen om het huis te begroeten. Je verliest elkaar niet, maar vindt elkaar en komt aan waar je bent. Het geeft de ruimte, waarmee je keus krijgt en je niet vanuit de automatische piloot reageert. Mindfulness is het verschil van één ademhaling waarin zich een nieuw perspectief opent waarmee je jezelf en je kinderen kan verassen.

Ik nodig je uit voor de cursus mindful ouderschap, die start op 6 maart 2024.
Kijk voor meer informatie op de pagina mindful ouderschap.